top of page
Buscar

CENT CINQUANTA ANYS ABANS DE QUE L’HOME ARRIBÉS A LA LLUNA VA HAVER-HI UNA ALTRA FRONTERA PER


Més de cent cinquanta anys abans de que l’home arribés a la lluna va haver-hi una altra frontera per conquerir: Els inexplorats paratges de l’oest americà fins el Pacífic. Els exploradors americans Lewis & Clark van protagonitzar entre 1804- i 1806 la primera expedició que creuà la part occidental dels Estat Units, tot sortint de Saint Louis a través del riu Mississipi, fins arribar a l’oceà Pacífic. Una aventura que posà de manifest la grandesa natural d’aquest país i que el cinema ens ha mostrat tantes vegades: Praderies immenses, ramats infinits de bufals, les tribus d’indis, les Rocalloses… L’escriptor Josep Fullà ens descriu en la seva novel·la Periple  les aventures de Jeremy Heines Clark, imaginari nebot del tinent Clark que, tot reprenent la mateixa ruta que els seu oncle -però sense arribar al Pacífic-, explora a fons les vessants orientals de les Rocalloses, el que esdevindria el parc de Yellowstone i les praderies de la zona Mississipí-Missouri. Si bé l’objecte oficial de l’expedició és la recerca de recursos metàl·lics i contactar amb les tribus índies del nord-oest, el motiu del protagonista és un altre, desfer-se de la frustració d’una anterior relació amorosa i d’una fracassada acció militar i retrobar-se com explorador i militar.

La presentació de Periple tindrà lloc a la sala Sagarra de l’Ateneu Barcelonès -Canuda 6, Barcelona- aquest proper 04/04/2013 a les 19:30h.

Si voleu veure el que hauria estat el millor book-trailer d’aquesta apassionat novel·la podeu veure la promo de la pel·licula que National Geographic va fer sobre l’expedició de Lewis & Clark.


1 visualización0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page