top of page
Buscar

L’INGENU – Una novel·la d’humor d’Albert Vilanova

L’Ingenu és una novel·la que fa riure o dit d’una manera que no es pugui mal interpretar, una novel·la amb sentit de l’humor. El llibre ens explica set dies de la vida d’en Rafael Vidal. En Rafa és un ingenu d’una franquesa innocent, algú candorós que, com diu l’Albert Vilanova, viu en una ciutat desmanegada, absurda i neguitosa com és la nostra.


Una ciutat, Barcelona, que és l’escenari que utilitza l’autor per a mostrar-nos una caricatura dels éssers humans de ciutat, tot fent desfilar al llarg de l’obra una corrua de personatges que actuen segons els comportaments més tòpics i convencionals i que alhora, es mostren mancats de lògica, plens d’incongruències i d’absurditats, tot generant situacions molt divertides.


Escrita amb un estil planer i llegidor, destaca la barreja del llenguatge formal amb el col·loquial que fa servir l’autor i que si bé aporta frescor i proximitat al lector, pot produir alguna urticària i esgarrifança a qualsevol corrector.


L’Ingenu és una mirada sobre el món, una mirada que denota sorpresa, un xic desemparada i desesperada, però on no hi trobareu cap mena de tragèdia, sinó molt de sentit de l’humor.


En conclusió, l’Albert Vilanova ens descobreix un ingenu que no acabarà de comprendre els engranatges pels quals es regeix el món que li ha tocat viure. Una novel·la apta per a tots els públics que segur us farà passar una molt bona estona, que ja ens convé pels temps que estem vivint, que us farà riure i que, potser fins i tot, us farà pensar.


Gaudiu de la descoberta.

16 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page