top of page
Buscar

LA TAULA D’EN BERNAT – Anna Rius

La proliferació de blogs de gastronomia

és un fenomen fascinant que, al llarg de la darrera dècada, ha anat creixent de la mà de l’incessant interès que sent la societat d’avui pel món de la cuina. Dir que la cuina està de moda és, sens dubte, quedar-se curt: la gastronomia interessa de debò i cada cop a més gent. Des que el 1999 blogger va entrar en acció, cada dia neix un nou blog gastronòmic. En aquests moments només cal prémer una tecla per obtenir la recepta que estàvem buscant. La majoria de blogs de cuina són vertaders compendis de receptes, algunes més tradicionals, d’altres més creatives i innovadores, moltes vegades explicades pas a pas i il·lustrades amb imatges cada cop més professionals. Però el que més em meravella és que tots ells estan aportant, sense adonar-se’n, el seu granet de sorra al coneixement col·lectiu, al corpus de la cuina universal, que mica en mica es va nodrint d’aquestes aportacions desinteressades.

Sóc cuiner de professió, professor de cuina a temps parcial i blocaire per afició. Així és com vaig conèixer l’Anna, cuinant i compartint el nostre entusiasme pels blocs de gastronomia.

Quan, després de llegir el seu manuscrit, em va oferir redactar aquest pròleg amb les meves impressions,vaig acceptar immediatament, sense dubtar-ho. Tenia davant meu un llibre que era fill de la passió que sent l’autora per la cuina. Una passió que, des d’aquell moment, compartim. És el que té aquest món modern que s’alimenta de la xarxa, que crea llaços i afinitats a velocitat de microones. De moment, però, la màgia d’un llibre és quelcom que no tenen els blogs. Tenen moltes altres coses, sí, però no tenen el tacte del paper i els manca romanticisme. Són encara massa “moderns”per pertànyer a la memòria del paladar, per arrelar-se a un tendre record d’infància, a un sabor, unaaroma, com la de les envellides i usades pàgines d’un llibre.

Avui tinc l’oportunitat d’introduir-los a aquest, pràctic i interessant receptari, La taula d’en Bernat, que consta de més de 30 fórmules gastronòmiques acompanyades de les recomanacions necessàries per aportar a cada plat el secret de l’èxit. Aquest llibre que tenen entre les mans és quelcom més que una llista avorrida i interminable de procediments culinaris. Els comentaris preliminars i les anotacions que apareixen al final de cada recepta, el complementen encertadament, mostrant-nos la inquietud de l’Anna per transmetre els seus coneixements.

Aquells que veritablement sàpiguen gaudir de la bona taula agrairan aquest sucós receptari que, de ben segur, enriquirà l’art culinari de totes les llars. Aquí hi trobaran plats senzills i assequibles, presentats de manera planera, sense artificis ni descripcions tècniques inintel·ligibles que puguin destrempar o allunyar de la il·lusió de repetir acasa aquestes bones menges. Està escrit amb la humil intenció d’apropar-nos al món de la cuina i ajudar-nos-hi a desenvolupar amb bon gust i confiança, fugint de la rutina i la monotonia.

No tinc cap dubte que aquest receptari gaudirà d’una bona acollida i que els seus lectors en sabran treure profit.

Xesco Bueno,

Cap de cuina

Restaurant Ca l’Esteve (Castellbisbal)

0 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comentários


bottom of page